צלחות מחייכות - לא להאמין - עוגת קטשופ משגעת - טעים טעים

September 26, 2016

 

מתכון לעוגת קטשופ קנדית

חומרים ל-16 מנות 
2 כוסות קמח (280 גרם) 
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה 
1 כפית קינמון 
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט 
1/2 כוס קטשופ היינץ 
1/2 כוס מים
2 כפות צבע מאכל אדום 
כוס חמאה רכה 
1 כוס סוכר חום 
2 ביצים 
175 גרם גבינת שמנת 
1 כפית תמצית וניל
4 כוסות אבקת סוכר

2 תבניות בקוטר 25/20


אופן ההכנה: 
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים את התבניות ומניחים בתחתיתן נייר אפייה.

2. מערבבים ביחד בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ותבלינים.

3. בקערה נפרדת מערבבים קטשופ, מים וצבע מאכל עד האחדה.

4. בקערת מיקסר מקציפים סוכר ו-3/4 כוס חמאה עד לתערובת אוורירית. מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים בערבול.

5. מוסיפים לקערת המיקסר סירוגין מהתערובת היבשה והרטובה בכמה פעימות, מערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוזגים את התערובות לתבניות.

6. אופים 30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. מצננים 10 דקות.

7. מוציאים להמשך צינון על רשת. בינתיים מקציפים גבינת שמנת, וניל ואת החמאה הנותרת בקערת מיקסר גדולה עד למרקם קרמי. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר עד שהתערובת רכה ואוורירית.

8. בונים את שכבות העוגה, מניחים שכבת עוגה ומורחים מעל שכבה של תערובת גבינת השמנת, ושוב שכבת עוגה וציפוי. מגישים.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now